Szprot w pomidorze na zimę

3 godz. 20 min.
2 porcje
Szprot w pomidorze na zimę
cmirnovalexander, stock.adobe.com
0

Trudno wyobrazić sobie osobę, która nigdy nie kupiła szprota w pomidorach. Tak po prostu w postaci gotowej przekąski lub do przygotowania bardziej złożonych potraw. Ale jeśli często go kupujesz, proponuję iść dalej i przygotować go samodzielnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i opłucz szprot.

Posiekaj cebulę i marchewkę w blenderze i smaż je przez 7-8 minut.

Dodaj ryby, sól, cukier, przyprawy i liść laurowy.

Wymieszaj sok pomidorowy osobno z mąką i wlej tam również.

Wyślij wszystko do piekarnika na 1.5 godziny w 200 stopniach pod pokrywką lub folią.

10 minut przed końcem wlej ocet.

Zwiń szprot w pomidorze w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy