lecho po ormiańsku na zimę

50 min
14 porcji
Lecho po ormiańsku na zimę
Pretti, stock.adobe.com
0

Sąsiad kiedyś podzielił się ze mną tym przepisem. Przez pewien czas mieszkała w Armenii i dość dobrze poznała ich kuchnię. Lecho po ormiańsku przygotowuje się bez cebuli, marchwi i oleju roślinnego. Należy również dodać zielenie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory, pokrój i włóż do głębokiego rondla.

Dodaj cukier, sól i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Posiekaj ostrą paprykę, kolendrę i obraną paprykę.

Wlej półfabrykaty do rondla z wrzącą masą pomidorową i gotuj przez kolejne 15 minut.

Dodaj ocet, czosnek przepuszczony przez prasę i gotuj przez 10 minut pod przykryciem.

Napełnij sterylizowane słoiki gorącym lecho i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy