cukinia w soku ananasowym na zimę

1 godz. 30 min.
2 puszki
Cukinia w soku ananasowym na zimę
yanadjan, stock.adobe.com
0

Zamień cukinię w ananasy? Bez magii, po prostu użyj tego przepisu. Cukinia naprawdę smakuje podobnie do ananasów w puszkach. Jeśli dodasz je do sałatek, różnica prawie nie jest odczuwalna. Budżetowo i nietypowo, polecam!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię opłucz, obierz, łyżką delikatnie usuń nasiona, pokrój w kostkę.

Umieść przygotowaną cukinię w garnku do gotowania, zalej sokiem ananasowym, wymieszaj i zagotuj na dużym ogniu.

Następnie zmniejsz ogień, dodaj cukier, sok z cytryny i wanilinę. Jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj i przy minimalnym ogrzewaniu gotuj obrabiany przedmiot przez 30 minut.

Włóż wrzącą cukinię łyżką cedzakową do wcześniej wysterylizowanych słoików, zalej syropem ananasowym. Słoiki szczelnie zamknąć, odwrócić do góry nogami i ostudzić. Przechowuj schłodzony przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy