pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z adżyką

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z adżiką
Slava Galaka, stock.adobe.com
0

Baza pomidorowa zdobi każdy Barszcz. Może to być makaron, sok, świeże lub konserwowane pomidory. I możesz wziąć gotową adżikę z pieprzem, ostrymi przyprawami i innymi dodatkami. Zwłaszcza jeśli masz tylko słoiki z pustymi przedmiotami w szafce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wołowinę wodą i gotuj przez godzinę na małym ogniu.

Dodaj ziemniaki i posiekaną świeżą kapustę i gotuj przez 15-20 minut.

Zetrzyj buraki i marchewkę, posiekaj cebulę i smaż razem przez 5 minut.

Dodaj kiszoną kapustę i adjika i gotuj smażenie pod przykryciem przez kolejne 10 minut.

Wyślij go do ziemniaków i gotuj Barszcz do miękkości.

Na samym końcu dodaj przyprawy i mielony czosnek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy