dżem Królewski z czarnej porzeczki

1 godz. 0 min.
4 porcje
Królewski dżem z czarnej porzeczki
Yulia Furman, stock.adobe.com
0

Tak niesamowicie pyszny dżem z czarnej porzeczki można słusznie nazwać Królewskim. I tym razem z przyjemnością podzielę się z wami ulubionym przepisem rodzinnym. Ma swoje własne sztuczki i sekrety, które odróżniają ten dżem od innych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp porzeczki cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut na małym ogniu.

Ostudź przez 3-4 godziny i gotuj ponownie przez 10 minut.

Dodaj cynamon i kwas cytrynowy, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy