Różowy dżem na zimę

1 godz. 20 min.
4 porcje
Różowy dżem na zimę
Olga Gałecka, stock.adobe.com
0

Dżem z płatków róży-brzmi bardzo skomplikowanie i prawie niewiarygodnie. Ale w rzeczywistości wcale nie jest trudne do przygotowania. Najtrudniejszą częścią jest znalezienie dobrych płatków. Ale właściciele własnego ogrodu lub domku zwykle nie mają takiego problemu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz, posortuj i osusz płatki róż.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj, aż się rozpuści.

Stopniowo dodawaj płatki i gotuj dżem przez około 40 minut, mieszając.

Dodaj obraną pomarańczę i gałązki rozmarynu zmiażdżone w blenderze i gotuj przez kolejne 20 minut.

Usuń rozmaryn i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy