dżem z czarnego bzu

1 godz. 0 min.
2 porcje
Dżem z czarnego bzu
Modaland, stock.adobe.com
0

Pomimo faktu, że Czarny Bez jest powszechny nie we wszystkich regionach, nadal staram się przygotować kilka słoików tak pachnącego dżemu, jeśli to możliwe. Wypróbuj go przynajmniej raz, a na pewno nie będziesz miał pytań, dlaczego.

Składniki

  • Czarny Bez - 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka
  • woda - 0.3 szklanki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij Czarny Bez z gałązek, posortuj, przykryj cukrem, dodaj wodę i kwas cytrynowy.

Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj przez 30-40 minut na minimalnym ogniu.

Zwiń dżem z czarnego bzu w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy