dania główne 02.02.2022

skrzydełka z kurczaka z musztardą Dijon, miodem i przyprawami w piekarniku

45 min
5 porcji
Skrzydełka z kurczaka z musztardą Dijon, miodem i przyprawami w piekarniku
Ruslan Mitin, stock.adobe.com
0

Możesz gotować takie skrzydła w rękawie, folii lub w formie z pokrywką. W przeciwnym razie musztarda spali się, psując w ten sposób smak i wygląd potrawy. Możesz dodać trochę brązowego cukru. Gotuję bez niego, więc skrzydełka są lekko kwaśne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz skrzydełka kurczaka, dokładnie osusz ręcznikami papierowymi i włóż do miski.

Dodaj miód, musztardę Dijon, sól, chmiel suneli i mielony pieprz.

Wymieszaj rękami, przykryj folią spożywczą i pozostaw na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.

Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, ułóż skrzydełka i przykryj podwójną warstwą folii.

Piecz przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Ostrożnie zdejmij folię i kontynuuj pieczenie przez kolejne 7-10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy