dania główne 22.01.2022

gulasz z indyka i warzyw

1 godz. 0 min.
6 porcji
Gulasz z indyka i warzyw
stitchik, stock.adobe.com
0

Chcesz zrobić pyszne danie z mięsem? Proponuję dusić gulasz z indyka i warzyw. Przepis jest tak prosty, że spodoba się nawet początkującym kucharzom. Przestrzegaj kolejności, postępuj zgodnie z procesem, a pyszny lunch jest zapewniony!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, osusz i pokrój na małe kawałki.

Pokrój pomidory, obraną cebulę i paprykę.

Obierz czosnek i lekko zmiażdż rękojeścią noża.

Rozgrzej olej na patelni, usmaż indyka na złoty kolor i przenieś do przygotowanego kotła.

Na pozostałym oleju podsmaż cebulę, paprykę i pomidory. Wystarczy 5-7 minut, aby warzywa lekko zwiotczały.

W kotle z mięsem dodaj pieczone warzywa, czosnek i czarne ziarna pieprzu.

Wlej gorący bulion, przykryj i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Zdejmij pokrywkę, sól i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.

Przed podaniem posyp gulasz aromatycznymi ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy