pierwsze dania 10.07.2022

solanka z kiszoną kapustą

1 godz. 30 min.
4 porcje
Solanka z kiszoną kapustą
Duke, stock.adobe.com
0

Kiedy już wydaje się, że nie można jeszcze bardziej urozmaicić mieszanki, ten przepis przychodzi na ratunek. Kapusta kiszona – z jednej strony coś bardzo odległego od ulubionej zupy. Z drugiej strony jest to jasny składnik kuchni rosyjskiej, który dobrze uzupełnia te same potrawy.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości. Wyjmij i drobno posiekaj, a bulion odcedź i zagotuj.

Wyciśnij kapustę z solanki, połóż na patelni, wlej kilka łyżek wody i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.

Dodaj posiekaną cebulę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Dodaj pomidora i dobrze wymieszaj.

Pokrój wszystkie pozostałe składniki w kostkę i wyślij wszystko do gotującego się bulionu. Gotuj mieszankę przez 10-15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy