pierwsze dania 22.01.2022

zupa dyniowa z komosą ryżową i szpinakiem

35 min
4 porcje
Zupa dyniowa z komosą ryżową i szpinakiem
losangela, stock.adobe.com
0

Odrzuć śmieciowe jedzenie już dziś! Daj dzieciom z sąsiedztwa wszystko, co słodkie, a na obiad przygotuj zdrową zupę dyniową z komosą ryżową i szpinakiem. Warto spróbować tylko jednej łyżki tego przepysznego dania i po prostu nie da się go utrzymać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wlej komosę ryżową do małego pojemnika, zalej wrzącą wodą i przykryj przez 15 minut.

Obierz dynię i pokrój w średniej wielkości kostkę.

Obierz cebulę i posiekaj.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj dynię i kontynuuj pieczenie przez kolejne 7-10 minut. Od czasu do czasu mieszaj, aby warzywa były równomiernie smażone ze wszystkich stron.

Wlej komosę ryżową, smaż z dynią do wrzącej wody i gotuj przez 15 minut.

Rozerwij szpinak rękami na pół i dodaj do garnka z zupą.

Sól, pieprz i zdejmij z ognia. Zaparz gotową zupę pod przykryciem przez 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy