napoje 14.04.2023

Filtr do kawy

20 min
1 porcja
Filtr do kawy
Form studio, stock.adobe.com
0

Filtr do kawy to jeden z najłatwiejszych sposobów parzenia kawy w domu. Filtr zachowuje wszystkie aromaty i smaki, dzięki czemu napój jest prawdziwą ucztą dla koneserów. Możesz użyć swojej ulubionej odmiany ziaren lub eksperymentować z różnymi smakami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż filtr, zwilż go wodą i wlej kawę.

Wygładź warstwę i wylej około 50 ml wody strumieniem. Idealna temperatura wody to 95 stopni.

Poczekaj minutę.

Stopniowo rozlewaj pozostałą gorącą wodę.

Upewnij się, że poziom wody w filtrze jest stabilny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy