pierwsze dania 22.12.2022

kharcho z indyka

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kharcho z indyka
Inna Tolstorebrova, stock.adobe.com
0

Kharcho można gotować na różnych rodzajach mięsa, w tym z indyka. Główną zaletą tego przepisu jest to, że danie jest lżejsze i mniej kaloryczne. A to tylko różnorodność, jeśli klasyczna wersja już się nudzi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij indyka wodą i gotuj do miękkości. Odcedź bulion i oddziel mięso od kości i posiekaj.

Podsmaż posiekaną cebulę na złoty kolor.

Wyślij ryż do wrzącego bulionu i gotuj prawie do miękkości.

Dodaj cebulę, pomidor i obrane pokruszone pomidory i gotuj przez kolejne 15 minut.

Następnie dodaj przyprawy do smaku, a po kolejnych 5 minutach-mięso, zioła i czosnek.

Następnie dodaj przyprawy do smaku, a po kolejnych 5 minutach-mięso, zioła i czosnek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy