ogórki konserwowe z jabłkami

1 godz. 15 min.
1 porcje
Ogórki konserwowe z jabłkami
Anzhela, stock.adobe.com
0

Miękkie, kwaśne jabłka w połączeniu z chrupiącymi ogórkami zapewniają cudowną równowagę smaków i tekstur. Radzę spróbować zrobić co najmniej kilka z tych słoików przy pierwszej okazji!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki przez 2 godziny w zimnej wodzie i dobrze spłukać.

Umyj warzywa i pokrój jabłka na dowolne kawałki.

Połóż wszystkie liście, przyprawy i czosnek na dnie słoika, a następnie ostrożnie ułóż ogórki z jabłkami. Zalej wszystko wrzącą wodą przez 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj sól i cukier, zagotuj i ponownie wlej do słoika.

Ponownie odcedź, ponownie zagotuj i ponownie zalej ogórki tą samą solanką.

Dodaj łyżkę octu i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy