jagody w syropie na zimę

15 min
10 porcji
Jagody w syropie na zimę
mizina, stock.adobe.com
0

Wskaźnik umiejętności gospodyni-piękne i smaczne zachowania na zimę. To właśnie okazuje się jagodami w syropie. Jagody wlewa się tylko raz, więc pozostają nienaruszone. Taki przedmiot należy przechowywać w chłodnym miejscu.

Składniki

  • Borówka - 2 kg
  • cukier - 2 kg
  • kwas cytrynowy - 0,5 łyżeczka
  • woda - 500 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść jagody w durszlaku i dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.

Napełnij przygotowane słoiki jagodami.

W rondlu zagotuj wodę z cukrem i kwasem cytrynowym.

Napełnij jagody wrzącym syropem, zamknij pokrywki i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy