przekąski 21.07.2023

pasztet z wątroby wołowej w domu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pasztet z wątroby wołowej w domu
perikatipole, stock.adobe.com
0

Wszyscy miłośnicy pasztetów dokładnie wiedzą, jak trudno jest znaleźć pyszny pasztet w sklepie. I nie wspominając już o tym, co jest zawarte w tych kompozycjach z konserwantami, wzmacniaczami smaku i aromatami. Jestem przekonany, że najsmaczniejszy pasztet z wątroby wołowej uzyskuje się w domu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i smaż do miękkości.

Smaż osobno, aż wątroba będzie gotowa. Jeśli chcesz, możesz najpierw namoczyć go przez godzinę w mleku.

Zmiel wszystko razem za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

Dodaj miękkie masło i przyprawy do smaku.

Wymieszaj pasztet.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy