przekąski 08.07.2023

pasta z soczewicy

45 min
4 porcje
Pasta z soczewicy
manyakotic, stock.adobe.com
0

Różne pasty z roślin strączkowych są świetne, ponieważ są bardzo sycące. Dlatego często gotuję je z różnych składników. Dziś chcę podzielić się moim ulubionym przepisem na soczewicę. Dla pięknego apetycznego odcienia radzę wziąć czerwony.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj soczewicę zgodnie z instrukcją. Zachowaj wywar.

Gotuj oddzielnie, aż marchewki będą gotowe.

Zmiksuj soczewicę, marchewkę, chili i czosnek w blenderze.

Doprowadź pastę do wygodnej konsystencji, dodając wywar.

Dopraw pastę do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy