przekąski 08.07.2023

Julienne z krabem

30 min
2 porcje
Julienne z krabem
deniskarpenkov, stock.adobe.com
0

Po raz pierwszy słowo "julienne" zostało wspomniane w książce francuskiego kucharza François Massialo. Użył tego terminu do opisania drobno posiekanych warzyw i do dziś chodzi bardziej o technologię niż o konkretne produkty. Więc niech dzisiaj będzie julienne z krabem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby przez 20 minut, aż będą ugotowane. Zamrożone po prostu rozmrozić.

Pokrój je na kawałki i smaż do miękkości.

Włóż grzyby i posiekane mięso kraba do kokilek.

Wymieszaj śmietanę, Wino i część startego sera. W razie potrzeby dodaj przyprawy.

Polej julienne sosem i posyp pozostałym serem.

Wyślij do piekarnika na 12-15 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy