przekąski 30.06.2023

pasztet z dzikiej kaczki

2 godz. 0 min.
4 porcje
Pasztet z dzikiej kaczki
la_vanda, stock.adobe.com
0

Pasztety imponują swoją różnorodnością. Może to być prosta codzienna przekąska z improwizowanych składników, a może naprawdę wykwintne danie, takie jak pasztet z dzikiej kaczki. Następnie powiem ci szczegółowo, jak ugotować taką ciekawostkę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zdejmij skórę z mięsa kaczki, usuń kości, umyj i przykryj czystą wodą.

Doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy do smaku i gotować kaczkę do 1.5 godziny do miękkości.

Posiekaj cebulę i marchewkę i podsmaż na oliwie z oliwek.

Przełóż warzywa i kaczkę przez maszynkę do mięsa i dodaj przyprawy i miękkie masło.

Doprowadź pasztet do pożądanej konsystencji, dodając bulion.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy