przekąski 27.06.2023

chipsy cebulowe w domu

15 min
6 porcji
Chipsy cebulowe w domu
grinchh, stock.adobe.com
0

Świetny dodatek do sałatek, owsianek, tłuczonych ziemniaków i wielu innych potraw. Chipsy cebulowe w domu można gotować w różnych smakach, za każdym razem używając nowych przypraw i dodatków. Przedmiot obrabiany jest doskonale przechowywany w hermetycznie zamkniętym słoiku do 7 dni.

Składniki

  • cebula (duży) – 2 kawałki
  • skrobia - 4 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.
  • sól - 0,5 łyżeczka
  • Olej roślinny - 600 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i pokrój na małe kawałki. Staraj się, aby były tego samego rozmiaru.

Przenieś cebulę do głębokiej miski, dodaj sól, przyprawy, skrobię i dobrze wymieszaj.

Rozgrzej olej w głębokim kotle, dodaj posiekaną cebulę i smaż na złoty kolor.

Ułóż gotowe chipsy cebulowe na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi. Pozwoli to pozbyć się nadmiaru oleju.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy