przekąski 20.06.2023

Rolada z wątróbki drobiowej z masłem

30 min
5 porcji
Rolada z wątróbki drobiowej z masłem
Ali Safarov, stock.adobe.com
0

Na pierwszy rzut oka przepis może wydawać się skomplikowany, ale tak nie jest. Spróbuj ugotować roladę z wątróbki drobiowej z masłem i przekonaj się o wszystkim! Pamiętaj, że przed podaniem przekąska musi koniecznie leżeć w lodówce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątróbkę drobiową i zalej zimnym mlekiem przez 20 minut.

Posiekaj marchewkę, obraną cebulę i czosnek.

Podsmaż cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.

Dodaj marchewki i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.

Dodaj wątróbkę drobiową, mielony pieprz, sól i smaż przez 10 minut, często mieszając.

Wlej wino i gotuj przez 3 minuty.

Dodaj ciepłą śmietanę, czosnek i gotuj wszystko razem przez 2 minuty.

Puree za pomocą blendera zanurzeniowego do uzyskania gładkiej konsystencji, odłożyć na bok do ostygnięcia.

Rozłóż papier do pieczenia, ułóż grubą warstwę pasztetu z wątroby i spłaszcz.

Rozłóż równomiernie miękkie masło.

Delikatnie zwiń rolkę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy