sałatki 22.01.2022

Sałatka z mięsem, szpinakiem i warzywami

25 min
4 porcje
Sałatka z mięsem, szpinakiem i warzywami
nerudol, stock.adobe.com
0

Chcesz szybko przygotować obfite danie lub uzupełnić świąteczny stół kolejną pyszną sałatką? Ten przepis przychodzi na ratunek w wielu przypadkach. Jest świeży, piękny i bardzo smaczny! Możesz gotować z dowolnego mięsa: kurczaka, indyka, wieprzowiny lub wołowiny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filet z kurczaka opłucz i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.

Pokrój filety na małe kawałki, sól i pieprz.

Umieść mięso na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż do miękkości.

Pokrój pomidory i obraną paprykę.

Warzywa, rozerwij szpinak na kawałki rękami. Jeśli ich rozmiar Ci odpowiada, możesz pominąć ten krok.

Połącz filet z kurczaka, warzywa, szpinak i zioła.

Dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Ułóż sałatkę na talerzu i skrop sosem sojowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy