![Zielone pomidory po koreańsku Zielone pomidory po koreańsku](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/10746/d2483eb346a7df861bd24c455ffc9345.jpg)
Koreańskie zielone pomidory to prosta przekąska przygotowywana z niedrogich produktów. W razie potrzeby możesz uczynić go lekko pikantnym lub tak ostrym, jak to możliwe, za pomocą czosnku i czerwonej mielonej papryki.
Składniki
- zielone pomidory - 300 g
- sól - 1/3 łyżeczka
- cukier - 1/2 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 3 szczypta
- mielona kolendra - 3 szczypta
- ocet jabłkowy - 1 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- czosnek - 2-3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pomidory można przyjmować w dowolnym rozmiarze. Jeśli używasz wiśni, po prostu pokrój je na pół. Pokrój większe pomidory na ćwiartki lub plasterki. Złożyć w pojemniku lub misce.
![Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1 Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/10746/46dd031891c4e68d208bc3ddd9392c7e.jpg)
Dodaj sól, cukier, przyprawy. Możesz również dodać czerwoną mieloną paprykę lub paprykę.
![Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2 Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/10746/92dd68b42fe08e7fcc3049c9d807f1a0.jpg)
Dodaj ocet, olej roślinny i czosnek przepuszczony przez prasę. Delikatnie wymieszaj wszystko, przykryj pojemnik pokrywką i wstaw na zimno na kilka godzin.
![Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3 Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/10746/2b5c4f9fbdd3ae15020dd71aac4464eb.jpg)
Następnego dnia przekąska będzie jeszcze bardziej zaparzona i smaczniejsza. Możesz podawać po prostu lub z gałązką świeżych ziół.
![Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4 Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/10746/47ba9f4d4017f24b8f4f8b2d918ebe54.jpg)