przekąski 01.07.2023

bułka pita z twarogiem i ziołami

15 min
4 porcje
Bułka pita z twarogiem i ziołami
0

Kiedy nie ma czasu na długie gotowanie i potrzebujesz czegoś szybkiego i zdrowego-pomoże Ci bułka pita z twarogiem i ziołami. Ze względu na soczystość i wilgotność masy twarogowej nie trzeba jej nawet długo moczyć, aby dobrze się kroiła.

Składniki

  • Pita - 1 arkusz
  • twaróg - 200 g
  • Zieleń - 1 pęczek
  • czosnek - 2 ząbki
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel twaróg przez sito lub rozgnieć widelcem.

Bułka pita z twarogiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Sól i pieprz, dodaj zmiażdżony czosnek i posiekane zioła.

Bułka pita z twarogiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Rozłóż masę twarogową na chlebie pita i zwiń ciasną bułkę.

Bułka pita z twarogiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Możesz podać go natychmiast lub owinąć folią i pozostawić na godzinę w lodówce.

Bułka pita z twarogiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy