desery 11.04.2023

mochi Candy

40 min
4 porcje
Cukierki Mochi
New Africa? stock.adobe.com
0

Uwielbiam przygotowywać tradycyjne japońskie potrawy, zwłaszcza mochi – to taki łatwy i pyszny deser z mąki ryżowej! Dzisiaj postanowiłem podzielić się z Wami moim przepisem na mochi, który jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Na pewno otrzymasz delikatny i aromatyczny deser!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagnieść wodę z mąką ryżową i połową cukru pudru, aż będzie gładka. W razie potrzeby dodaj barwnik spożywczy.

Przykryj miskę folią, przebij igłą kilka otworów i wyślij do kuchenki mikrofalowej na minutę na średnią moc.

Wymieszaj masę, przykryj również folią i wyślij na kolejne 40-60 sekund.

Ubij mascarpone z pozostałym cukrem pudrem.

Posyp stół skrobią, cienko rozwałkuj ciasto i pokrój w kółka.

Na każdy krem serowy i kawałek owocu lub jagody.

Uformuj mochi. Wyślij je na pół godziny do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy