dżem z czerwonej porzeczki bez żelatyny

3 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z czerwonej porzeczki bez żelatyny
valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Ten najgrubszy dżem galaretkowy z czerwonej porzeczki w rzeczywistości nie wymaga żelatyny. Sama porzeczka jest doskonała z funkcją zagęszczacza. A następnie w przepisie powiem ci, co jest do tego potrzebne i jak to działa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwone porzeczki i posyp cukrem prosto z kucykami.

Pozostaw na 2 godziny, a następnie zagotuj.

Gotuj dżem przez 20 minut, mieszając, na małym ogniu i przetrzyj przez sito.

Ponownie zagotuj, gotuj przez kolejne 10 minut, dodaj kwas cytrynowy i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy