morele we własnym soku na zimę

20 min
6 porcji
Morele we własnym soku na zimę
Yulia Furman, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu potrzebne będą gęste i lekko niedojrzałe owoce. W przeciwnym razie podczas procesu sterylizacji po prostu się zagotują. Morele we własnym soku można podawać na deser, wykorzystać do dekoracji i nadzienia wypieków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż morele na połówki, obierz i włóż do rondla.

Przykryj cukrem i pozostaw na 2-3 godziny.

Rozłóż owoce w czystych, suchych słoikach, równomiernie rozprowadź powstały sok.

Sterylizuj przez 10 minut, zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy