makrela w pomidorach na zimę

2 godz. 30 min.
4 porcje
Makrela w pomidorach na zimę
Bertrand photos, stock.adobe.com
0

Konserwy rybne w sklepie nigdy nie dorównują domowej roboty. A ta makrela w pomidorach jest tego najlepszym dowodem. Mówię Ci, jak prawidłowo go ugotować, aby był smaczny i doskonale przechowywany. Żadnych skomplikowanych sztuczek.

Składniki

  • makrela - 2 kg
  • pomidory - 4 kg
  • cebula - 700 g
  • marchew - 1 kg
  • cukier - 200 g
  • ocet - 4 art.
  • liść laurowy - 4 kawałki
  • Olej roślinny - 320 ml
  • sól - 2-3 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i zmiksuj w blenderze.

Zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę i gotuj wypatroszoną makrelę przez 15 minut.

Pokrój rybę na porcje i usuń kości.

Połącz warzywa, olej, cukier i sól i gotuj do wrzenia.

Gotuj pomidora przez 1.5 godziny na średnim ogniu, mieszając.

Dodaj makrelę i przyprawy i gotuj przez kolejne 20 minut.

10 minut przed końcem dodaj lavrushkę i wszystkie przyprawy.

Na koniec dodaj ocet i zwiń makrelę w pomidorach do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy