desery 22.01.2022

pastylki z mango i pomarańczy

6 godz. 20 min.
5 porcji
Pastila z mango i pomarańczy
New Africa, stock.adobe.com
0

Pastila to niesamowity deser, o którym wielu zapomina. Nawet niedoświadczony kucharz może go ugotować i możesz użyć zupełnie innych owoców lub ich kombinacji. Rozważ proces gotowania na przykładzie tego przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz Mango i oddziel miąższ.

Zrób to samo z pomarańczą.

Miąższ owocowy złożyć w blenderze. Dodaj cukier, sok z cytryny i dokładnie posiekaj wszystko.

Wyłóż blachę do pieczenia folią, podnosząc boki wyżej. Wlać przecier owocowy i wysłać na 6 godzin do piekarnika nagrzanego do 75 stopni.

Oddziel gotową pastylkę od folii, pokrój w cienkie paski i przekręć w tuby.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy