desery 30.11.2022

Panna Cotta bez śmietany

30 min
2 porcje
Panna Cotta bez śmietany
yuliiaholovchenko, stock.adobe.com
0

Kuchnia Włoska słynie nie tylko ze spaghetti i pizzy, ale także z wielu oryginalnych deserów. Dziś proponuję ugotować jeden z nich, ale nieco odchodząc od tradycyjnej receptury. Dzielę się przepisem na najdelikatniejszą kawę Panna Cotta bez użycia śmietany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej żelatynę zimną wodą, pozostaw do pęcznienia.

Zaparz kawę, dodaj cukier do smaku i przygotowaną żelatynę, ostudź do temperatury pokojowej.

Do kawy dodaj jogurt, mieszaj, aż będzie gładki. Wlać powstałą masę do misek lub małych słoików, wysłać do lodówki na 3-4 godziny w celu zestalenia.

Kawa Panna Cotta jest podawana do stołu, ozdobiona posiekanymi orzechami włoskimi lub kawałkami czekolady.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy