desery 14.02.2022

parfait z granolą i kiwi

30 min
4 porcje
Parfait z granolą i kiwi
anitty, stock.adobe.com
0

Klasyczny parfait to dość tłusty deser, ponieważ jest zrobiony z ciężkiej śmietany. Mam uroczą lekką wersję na bazie kwaśnej śmietany. Najlepiej sprawdza się z pięknym i soczystym świeżym kiwi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej żelatynę sokiem jabłkowym i pozostaw na 20 minut.

Ubij śmietanę z substytutem cukru, dodaj żelatynę i delikatnie wymieszaj.

Pokrój kiwi w drobną kostkę i ułóż warstwami śmietanę, kiwi, muesli, ponownie śmietanę i tak kilka razy.

Wyślij deser na kilka godzin do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy