desery 08.02.2022

ciasto Pavlova z kremem twarogowym

2 godz. 40 min.
12 porcji
Ciasto Pavlova z kremem twarogowym
O.B., stock.adobe.com
0

To ciasto jest teraz u szczytu popularności. Jest uwielbiany przez dorosłych i dzieci. Należy pamiętać, że należy go gotować w temperaturze 100 stopni. Nie trzeba mocno suszyć bezy. W razie potrzeby może pozostać lekko rozciągnięty w środku.

Składniki

dla bezy:
  • białka jaj (schłodzone) – 4 kawałki
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • cukier puder - 200 g
  • sól - 0,25 łyżeczka
  • skrobia - 1 art.
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Schłodzone białka ubić solą na ostre szczyty.

Kontynuując ubijanie, dodaj sok z cytryny, cukier puder i skrobię.

Na papierze do pieczenia narysuj ołówkiem dwa koła o średnicy 20 centymetrów. Na każdym z nich połóż masę białkową.

Piecz ciasta przez 1,5-2 godziny w piekarniku rozgrzanym do 100 stopni.

Ubij śmietanę z cukrem pudrem.

Dodaj twaróg i ubijaj przez kolejne 2-3 minuty.

Posmaruj schłodzone ciasta kremem i podawaj natychmiast.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy