keczup z suszonych śliwek na zimę

1 godz. 20 min.
4 porcje
Keczup z suszonych śliwek na zimę
marysckin, stock.adobe.com
0

Uwielbiam robić keczupy, a mój ostatni eksperyment - keczup z suszonych śliwek-okazał się prawdziwym arcydziełem! Jest całkowicie niezwykły i różni się od keczupu pomidorowego, do którego przywykliśmy na półkach sklepowych. Pamiętaj, aby dodać ulubione aromatyczne przyprawy, aby uzyskać bogaty i bogaty smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój owoce i warzywa, przełóż przez maszynkę do mięsa i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier i sól i gotuj keczup przez około 40 minut na małym ogniu.

Ponownie ubij blenderem, wlej ocet i zagotuj.

Rzuć keczup w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy