
Uwielbiam robić keczupy, a mój ostatni eksperyment - keczup z suszonych śliwek-okazał się prawdziwym arcydziełem! Jest całkowicie niezwykły i różni się od keczupu pomidorowego, do którego przywykliśmy na półkach sklepowych. Pamiętaj, aby dodać ulubione aromatyczne przyprawy, aby uzyskać bogaty i bogaty smak.
Składniki
- suszone śliwki - 1 kg
- pomidory - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- cukier - 1 art.
- sól - 1 łyżeczka
- ocet jabłkowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój owoce i warzywa, przełóż przez maszynkę do mięsa i przetrzyj przez sito.
Dodaj cukier i sól i gotuj keczup przez około 40 minut na małym ogniu.
Ponownie ubij blenderem, wlej ocet i zagotuj.
Rzuć keczup w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy