tkemali z gruszki na zimę

1 godz. 20 min.
4 porcje
Tkemali z gruszki na zimę
0

Uwielbiam eksperymentować z sosami na zimę. Jedną z niezwykłych opcji jest taka puszkowana tkemali z gruszki. W połączeniu z przyprawami i czosnkiem doskonale uzupełni każde danie, a także będzie doskonałym dipem na przekąski.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gruszki obierz, posiekaj, dodaj trochę wody i gotuj do miękkości.

Zmiel gruszki w dowolny sposób.

Zmiel czosnek, paprykę, chili i zioła w blenderze.

Wymieszaj z gruszką, cukrem i solą.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10-15 minut na małym ogniu.

Zwiń sos w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy