Chcesz, aby twój ulubiony winegret był jeszcze smaczniejszy? Ugotuj go z kiełbasą. Pyszne okazuje się z odmianami mlecznymi, doktorskimi i wędzonymi. Możesz również użyć dowolnej innej kiełbasy według własnych upodobań lub wymieszać kilka różnych.
Składniki
- Burak (gotowane) – 250 g
- gotowana kiełbasa (Doktorat) – 200 g
- ziemniaki (gotowany) – 200 g
- marchew (gotowane) – 2 kawałki
- zielony groszek (puszka) – 150 g
- kapusta kiszona - 200 G
- ogórki (słone) – 1 rzecz
- sól - do smaku
- olej roślinny (bez zapachu) – 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz ugotowane ziemniaki, buraki i marchewkę.
Zielony groszek wrzuć do durszlaka, opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym.
Kiełbasę, gotowane warzywa i pikle pokroić w drobną kostkę.
W głębokiej misce połącz ziemniaki, kiełbasę, buraki, ogórki, marchewkę i zielony groszek.
Dodaj kiszoną kapustę, sól, olej roślinny i delikatnie wymieszaj wszystko łyżką.
Połóż winegret na ładnym talerzu i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy