Ta sałatka jest obfita, nawet pomimo braku mięsa. Podobnie jak wszystkie potrawy z majonezem, należy go doprawić na krótko przed podaniem. Aby koreańskie marchewki nie dodawały nadmiernej soczystości, lekko je wyciśnij przed dodaniem.
Składniki
- Grzyby - 300 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- koreańska marchewka - 150 g
- zielony groszek (puszka) – Polbank
- cebula - 1 rzecz
- majonez - 60 ml
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby, obrane jajka i cebulę.
Rozgrzej olej na patelni, włóż grzyby i smaż do miękkości.
Zielony groszek wrzuć do durszlaka i spłucz.
Połącz jajka, zielony groszek, koreańską marchewkę, cebulę i smażone grzyby.
Dodaj sól i mielony pieprz do smaku. Dopraw sałatkę majonezem i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy