Wśród pysznych i pożywnych potraw, które można przygotować z wyprzedzeniem, a następnie przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu przez cały sezon, jest sałatka z ryżem i rybą. Uniwersalna żywność w puszkach jest całkowicie gotowa do użycia, dzięki czemu zaoszczędzisz czas w przyszłości.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wypatrosz rybę, gotuj przez 15 minut we wrzącej osolonej wodzie i podziel na kawałki bez kości.
Opłucz osobno i gotuj ryż do połowy ugotowany.
Zmiel pomidory w blenderze.
Resztę warzyw pokrój i usmaż na połowie oleju.
Dodaj pozostały olej i rybę do pomidora i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Umieść tam smażenie warzyw, cukier, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
Dodaj ryż, gotuj sałatkę przez kolejne 15 minut, wlej ocet i zwiń przedmiot do sterylnych słoików.