Sałatka z ryżem i rybą na zimę

1 godz. 30 min.
8 porcji
Sałatka z ryżem i rybą na zimę
0

Wśród pysznych i pożywnych potraw, które można przygotować z wyprzedzeniem, a następnie przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu przez cały sezon, jest sałatka z ryżem i rybą. Uniwersalna żywność w puszkach jest całkowicie gotowa do użycia, dzięki czemu zaoszczędzisz czas w przyszłości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypatrosz rybę, gotuj przez 15 minut we wrzącej osolonej wodzie i podziel na kawałki bez kości.

Opłucz osobno i gotuj ryż do połowy ugotowany.

Zmiel pomidory w blenderze.

Resztę warzyw pokrój i usmaż na połowie oleju.

Dodaj pozostały olej i rybę do pomidora i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Umieść tam smażenie warzyw, cukier, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Dodaj ryż, gotuj sałatkę przez kolejne 15 minut, wlej ocet i zwiń przedmiot do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy