sałatki 22.01.2022

Sałatka "Radziecki Olivier"

20 min
8 porcji
Sałatka
0

Kiedyś ta popularna sałatka była znakiem rozpoznawczym moskiewskiej restauracji Hermitage, a dziś absolutnie każdy może ją ugotować. Opowiadam prosty, ale bardzo smaczny przepis Radzieckiego Oliviera. Spróbuj, na pewno ci się spodoba!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kiełbasę, jajka, ziemniaki, ogórki, cebulę i marchewkę na małe kostki.

Sałatka

Spłucz groszek pod bieżącą wodą i lekko osusz na ręczniku papierowym.

Sałatka

Połącz ziemniaki, groszek, jajka, kiełbasę, ogórki, cebulę i marchewkę w głębokiej misce.

Sałatka

Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i majonez. Delikatnie wymieszaj łyżką, aby warzywa się nie pomarszczyły.

Sałatka

Ułóż sałatkę na ładnym talerzu i udekoruj liśćmi pietruszki.

Sałatka

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy