![Sałatka warstwowa ze szprotami Sałatka warstwowa ze szprotami](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/944/ed85115c1ff6af7c61a6519eb33e0646.jpg)
Sałatki Francuskie najlepiej podawać partiami, zbierając je na talerzu za pomocą specjalnego pierścienia do serwowania. Jeśli jednak nie masz takiego pierścienia, możesz go wykonać samodzielnie, odcinając plastikową butelkę o odpowiednim rozmiarze z obu stron.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotowane ziemniaki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Połóż pierścień na talerzu, połóż pierwszą warstwę ziemniaków, Posol i posmaruj majonezem.
![Sałatka warstwowa ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1 Sałatka warstwowa ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/944/ea46e607b11b79dffce4a46cbf0c59f8.jpg)
Spuść olej ze szprotem, zetrzyj rybę widelcem. Połóż szproty drugą warstwą na ziemniakach.
![Sałatka warstwowa ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2 Sałatka warstwowa ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/944/83d378ea155b873c9d46e9a4adc08272.jpg)
Zetrzyj marchewki i połóż trzecią warstwę, sól i posmaruj majonezem.
![Sałatka warstwowa ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3 Sałatka warstwowa ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/944/6393f989b86223d92ce070f134db00e5.jpg)
Jajka obrać, natrzeć i przełożyć na marchewki, posmarować majonezem.
![Sałatka warstwowa ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4 Sałatka warstwowa ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/944/8d3a2120680d431e41d8f99fbdc12b10.jpg)
Zetrzyj ser i ułóż najwyższą warstwą. Ostrożnie zdejmij pierścień i pozostaw sałatkę na chwilę przed podaniem.
![Sałatka warstwowa ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5 Sałatka warstwowa ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/944/cb4a05a9d95165e08e8d7d410f54bfda.jpg)
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy