Sałatki Francuskie najlepiej podawać partiami, zbierając je na talerzu za pomocą specjalnego pierścienia do serwowania. Jeśli jednak nie masz takiego pierścienia, możesz go wykonać samodzielnie, odcinając plastikową butelkę o odpowiednim rozmiarze z obu stron.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotowane ziemniaki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Połóż pierścień na talerzu, połóż pierwszą warstwę ziemniaków, Posol i posmaruj majonezem.
Spuść olej ze szprotem, zetrzyj rybę widelcem. Połóż szproty drugą warstwą na ziemniakach.
Zetrzyj marchewki i połóż trzecią warstwę, sól i posmaruj majonezem.
Jajka obrać, natrzeć i przełożyć na marchewki, posmarować majonezem.
Zetrzyj ser i ułóż najwyższą warstwą. Ostrożnie zdejmij pierścień i pozostaw sałatkę na chwilę przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy