Sałatkę z kapustą, kiełbasą i zielonym groszkiem można przygotować dosłownie w 15 minut, ponieważ wszystkie produkty są w odpowiednim stanie. Nic nie musi być wstępnie ugotowane ani upieczone. Możesz wziąć dowolną kiełbasę-gotowaną lub wędzoną.
Składniki
- kiełbasa - 150 g
- kapusta (Biała) – 100 g
- zielony groszek (puszka) – 100 g
- majonez - 2 art.
- Zieleń - 4-5 gałązki
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj, a następnie drobno posiekaj kapustę. Możesz użyć specjalnej tarki. Jeśli kapusta jest twarda, możesz dodać szczyptę soli i zmiażdżyć ją rękami.
Obierz kiełbasę i pokrój w paski, włóż do miski.
Przenieś groszek w puszce bez płynu do salaterki.
Drobno posiekaj warzywa – tutaj używa się pietruszki i szczypiorku. Dopraw sałatkę majonezem o dowolnej zawartości tłuszczu. Możesz używać zarówno produktu domowego, jak i sklepowego. Posolić sałatkę do smaku i dodać przyprawy.
Wrzuć sałatkę i od razu podawaj.
Do podania odpowiednia jest wspólna salaterka lub małe miski, szklanki na jedną porcję.