Dla tych, którzy lubią pikantne, chciałbym zaproponować przepis na kawior z buraków. Oryginalna przekąska jest dobra po prostu z chlebem i nadaje się do dodawania do różnych potraw. Kawior okazuje się bogaty, o jaskrawoczerwonym kolorze, a jego pikantny smak podbije serca wielu miłośników pikantnych potraw.
Składniki
- Burak - 1 kg
- czosnek - 1 Głowa
- ostra czerwona papryka - 2 kawałki
- marchew - 500 g
- cebula - 2 kawałki
- Olej roślinny - 70 ml
- ocet - 70 ml
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż wszystkie warzywa i czosnek przez maszynkę do mięsa.
Dodaj masło, sól i cukier i zagotuj kawior.
Dusić przez 40 minut, wlać ocet i wymieszać.
Zwiń kawior w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy