Szprot z warzywami w pomidorach na zimę

3 godz. 0 min.
8 porcji
Szprot z warzywami w pomidorach na zimę
0

Jeśli często kupujesz szprot w pomidorach, czas pomyśleć o samodzielnym konserwowaniu. Po pierwsze, na pewno nie będzie w nim żadnych wątpliwych konserwantów i wzmacniaczy smaku. Po drugie, możesz dodać swoje ulubione warzywa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść szprot i rozłóż na filety.

Posiekaj cebulę i marchewkę, a pomidory przełóż przez maszynę do mięsa.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 5-10 minut. Dodaj szprot.

Zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez kolejne 1-1, 5 godziny pod przykryciem.

Dodaj cukier, sól, przyprawy do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet, Duś szprot przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy