pierwsze dania 22.01.2022

zupa mleczna z pieczarkami i serem topionym

25 min
4 porcje
Zupa mleczna z pieczarkami i topionym serem
0

Chcesz spróbować niesamowicie pysznego dania? Ugotuj zupę mleczną z pieczarkami i roztopionym serem. Gwarantuję, że będziesz zachwycony niesamowitym połączeniem smaków, jasnego aromatu i łatwości przygotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pieczarki opłucz i pokrój na małe kawałki.

Zupa mleczna z pieczarkami i topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Obierz cebulę i posiekaj.

Zupa mleczna z pieczarkami i topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Zupa mleczna z pieczarkami i topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj pieczarki i kontynuuj gotowanie, aż wilgoć wyparuje.

Zupa mleczna z pieczarkami i topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlej wodę i mleko do rondla. Doprowadzić do wrzenia.

Zupa mleczna z pieczarkami i topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Odłóż trochę grzybów do dekoracji, resztę wlej do rondla i gotuj przez 10 minut.

Zupa mleczna z pieczarkami i topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zmiel masę blenderem zanurzeniowym, dodaj ser topiony i podgrzewaj na małym ogniu przez kolejne 5 minut.

Zupa mleczna z pieczarkami i topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Sól, posyp zmieloną gałką muszkatołową i pozostaw na 10 minut pod przykryciem.

Zupa mleczna z pieczarkami i topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Podczas serwowania udekoruj zupę pieczonymi pieczarkami.

Zupa mleczna z pieczarkami i topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 9

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy