konserwy z różowego łososia

3 godz. 20 min.
2 porcje
Konserwy z różowego łososia
0

Przygotowanie kilku słoików domowych przetworów z różowego łososia jest znacznie łatwiejsze niż się wydaje. Jest też znacznie smaczniejszy i zdrowszy niż sklep, w którym nadal będziesz musiał wybierać między różnymi markami i kompozycjami. W przepisie opowiem o wszystkim bardziej szczegółowo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój różowego łososia na filety i pokrój na porcje.

Włóż ziarna pieprzu i liście laurowe do słoików.

Ułóż różowego łososia warstwami, posypując je solą i mielonym pieprzem.

Wlej 50 ml oleju roślinnego do każdego słoika.

Przykryj je pokrywkami i umieść na blasze do pieczenia.

Wlej wodę do blachy do pieczenia i wyślij do zimnego piekarnika.

Ustaw 150 stopni i gotuj konserwy godzina.

Następnie kolejne 2 godziny w 180 stopniach.

Zwiń różowego łososia w puszkach i pozwól mu ostygnąć w piekarniku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy