marynowane świnie z octem na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marynowane świnki z octem na zimę
0

Miłośnicy grzybów, sprawdź ten przepis na marynowane świnki z octem! To proste i szybkie danie, które stanowi doskonały dodatek lub przystawkę do mięsa i na gorąco. Pamiętaj, aby przygotować je z wyprzedzeniem, aby cieszyć się ich smakiem o każdej porze roku.

Składniki

  • Grzyby (świnki) – 1.5 kg
  • czosnek - 1 Głowa
  • woda - 1 L
  • cukier - 1 art.
  • sól - 1 art.
  • ocet (esencja) – 1 art.
  • ziele angielskie - 5 groszek
  • czarny pieprz - 5 groszek
  • Goździk - 5 pączków
  • liść laurowy - 4 kawałki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć świnie w zimnej słonej wodzie przez jeden dzień. Zmień tę wodę kilka razy.

Opłucz grzyby i gotuj je przez 20 minut we wrzącej wodzie.

Osobno zagotuj litr wody ze wszystkimi przyprawami, cukrem i solą.

Ułóż losowo pokrojone wieprzowiny i czosnek i gotuj przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet, gotuj grzyby przez 3 minuty i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy