sok jabłkowo-wiśniowy na zimę

1 godz. 10 min.
2 porcje
Sok jabłkowo
Dmitrii, stock.adobe.com
0

Jabłko z wiśniami to jedna z najsmaczniejszych i jednocześnie najprostszych kombinacji podczas przygotowywania półfabrykatów. W tym sok. Ale aby zachować go na zimę, nie wystarczy wycisnąć i wlać do słoików. Jak to się właściwie robi-Czytaj dalej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij sok z wiśni i jabłek oddzielnie za pomocą sokowirówki lub w inny wygodny sposób.

Wymieszaj je z cukrem i podgrzej do około 85 stopni.

Wlej sok do słoików i sterylizuj je przez 20-30 minut w garnku z wrzącą wodą.

Zwiń przedmiot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy