kompot z małych jabłek na zimę

40 min
4 porcje
Kompot z małych jabłek na zimę
elizaveta66, stock.adobe.com
0

Małe jabłka często powodują naturalne pytanie - i co właściwie z nimi zrobić. Są za małe, więc jedzenie ich po prostu lub przygotowywanie skomplikowanych potraw może być niewygodne. Proponuję alternatywne wyjście!

Składniki

  • jabłka (małe) – 1-1.5 kg
  • cukier - 1.5 szklanki
  • woda - 1.5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jabłka i włóż do sterylnych słoików.

Zagotuj wodę, wlej jabłka, pozostaw na 10 minut pod przykryciem i odcedź tę wodę do rondla.

Powtórz poprzedni krok od początku do końca.

Ponownie zagotuj wodę, dodaj cukier i wymieszaj.

Ponownie napełnij jabłka i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy