ajvar z bakłażanem na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ajvar z bakłażanem na zimę
Olga Iljinich, stock.adobe.com
0

Mówiąc o uniwersalnych preparatach warzywnych, radzę zwrócić uwagę na ten przepis. Tak pyszny i aromatyczny ajwar z bakłażanem zachwyci zimą, gdy brakuje warzyw i witamin. I jest tak prosty w przygotowaniu, że każdy sobie z tym poradzi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz bakłażany z papryką w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20-30 minut.

Wyślij warzywa na 10 minut do torby, obierz i przepuść przez maszynę do mięsa.

Zmiel chili, czosnek, pietruszkę i cebulę w blenderze, wymieszaj wszystko razem i wlej olej.

Dodaj cukier i sól, gotuj ajvar przez 20 minut na małym ogniu, wlej ocet i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy