Często próbuję nowych przepisów, Szukam różnych opcji i eksperymentuję. Więc kiedyś po raz pierwszy ugotowałem cukinię z czosnkiem. Pachnąca przekąska bardzo podobała się moim domownikom, więc teraz w naszej piwnicy zawsze jest dużo tych konserw.
Składniki
- cukinia - 1 kg
- czosnek - 50 g
- Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
- Olej roślinny (bez zapachu) – 100 ml
- ocet jabłkowy - 50 ml
- cukier - 2 art.
- sól - 1 art.
- woda (filtrowane) – 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cukinię, zioła i obrany czosnek.
Wymieszaj, dodaj masło, cukier i sól. Przykryj i odstaw na 1 godzinę.
Zagotuj wodę, wlej półfabrykat z warzywami i gotuj przez 10 minut.
Ostrożnie włóż do czystych, suchych słoików, uważając, aby pozostawić mniej pustych przestrzeni.
Wlej ocet, zwiń i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy