dżem agrestowy z mandarynkami

45 min
2 porcje
Dżem agrestowy z mandarynkami
Olga Kriger, stock.adobe.com
0

Każdy, kto lubi niezwykły dżem z kilku podstawowych składników, powinien wypróbować tę wersję agrestu z mandarynkami. Po pierwsze, jest pyszne. Po drugie, bardzo oryginalne ze względu na fakt, że połączenie jest całkowicie niebanalne i nieoczywiste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz mandainy ze skórki i folii i zmiel kliny w blenderze.

Przykryj agrest cukrem i w razie potrzeby wlej kilka łyżek wody. Tam są mandarynki.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 20 minut na małym ogniu, mieszając.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy